27 Eylül 2011 Salı

ALTIKIRKBEŞ YAYIN / İÇ YAZIŞMA 13.10.2006

 ALTIKIRKBEŞ YAYIN / İÇ YAZIŞMA

KİME:    ŞENOL ERDOĞAN
KİMDEN:    MEHMET A ÖZTEKİN
KONU:    YÖNETİM KURULU KARARLARI
TARİH:    13.10.2006
BİLGİ:    KAAN ÇAYDAMLI


SOYKIRIM KONUSUNDAKİ GELİŞMELERLE İLGİLİ KARARLAR 
12.10.06 tarihinde Fransa parlamentosunda yaşanan soykırım kanun teklifinin onaylanmasıyla ivedi olarak toplanan ALTIKIRKBEŞ YAYIN Yönetim kurulu aşağıdaki kararları almıştır.

1- Alınan kararla ilgili vereceğimiz en güçlü tepkinin Orson Scott Card’ın Ender dörtlemesinin üçüncü kitabı “Soykırım” ın acil olarak basılması olduğu konusunda oy çokluğu sağlanmıştır.

2- Genet Tanca’da adlı eserin sonunda Genet’nin sonsuza kadar Tanca’da kaldığı şeklinde yeni bir final yazılarak yeni baskının hazırlanması yönündeki teklif oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

3- Gündemde aşırı bir yoğunluk gösteren Fransız Liseleri’nin durumu konusunda henüz belirli bir gelişme olmamasına rağmen, bu liselerin kapatılması ihtimali göz önünde bulundurularak, bu zamana kadar bu liselerde yetişmekte olan hasta ruhlu karıların artık Fransız hocalarına veremeyecekleri gerçeğine dayanarak, Altıkırkbeş Yayın’ın bu konudaki misyonu göz ardı edilemeyeceğinden, soruna en etkili çözümü Şenol Erdoğan’ın fikri alındıktan sonra acil bir toplantı ile belirlenmesi konusundaki teklif, oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

4- Fransızcadan çevirtilecek eserlere hız kazandırılması teklifi, -lakin ülkemizde böyle gelişmelerin sanılanın aksine sonuçlandığı gerçeği yüzlerce kez deneyimle sabit olduğundan- oy çokluğu ile karara bağlanmıştır. Fransız liseleri durumu konuyla ilgili (çevirmen) tekrar tartışılacaktır. Bu liselerin servis güzergahlarıyla ilgili bir çalışma yapılıp özellikle Kadıköy Bölgesinde yaşayan öğrencilerin (kız olanlar – tabii böyle bir şey mümkünse!) tespit edilmesi de kaçınılmaz bir gerekliliktir. 

Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca Vice President Mehmet A Öztekin, Altıkırkbeş Group’un pompa potansiyellerinin tümünün Şenol Erdoğan kanalıyla halledilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir.

Bilginize sunulur,

ALTIKIRKBEŞ YAYIN YÖNETİM KURULU
KATILIMCILAR
KAAN ÇAYDAMLI   Chairman                            YAVUZ KÜTAHYA Board Member
MEHMET A ÖZTEKİN Vice President                 SERGÜL OĞUR Board Member
ÇAKIR LEKE 6 45 Head of the Security Department 

NOT: BELGENİN GÖNDERİM KOPYASI İÇİN BKZ. :